Ex-spits van KAA Gent, KV Mechelen en KVO herleeft in Nederland: Ik geniet

Ex-spits van KAA Gent, KV Mechelen en KVO herleeft in Nederland: "Ik geniet"

26-01-2019 11:45
1

Hoewel Nicklas Pedersen zich fysiek niet honderd procent in orde voelt, heeft bij zijn waarde voor FC Emmen al dubbel en dwars bewezen. De 31-jarige ex-spits van KAA Gent, KV Mechelen en KV Oostende scoorde zowel tegen FC Groningen als tegen PSV twee keer als invaller: het leverde de Eredivisie-debutant vier punten extra op.

Dat hadden er zelfs zes kunnen zijn, denkt Pedersen. "Ik vroeg me af of ik de bal niet meteen uit het doel had moeten pakken. Echt, ik had het gevoel dat er nog meer in zat", blikt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden terug op die wonderlijke 2-2 tegen PSV.

De Deense spits zal voorlopig genoegen moeten nemen met een rol als supersub: Pedersen kampt nog steeds met de naweeën van een liesblessure en probeert weer honderd procent fit te worden. "Maar het is puur een kwestie van inhoud. Dat komt goed." FC Emmen heeft zelfs een speciaal trainingsprogramma samengesteld. "Geen speler van FC Emmen is boos als ik maar drie keer per week train en toch speel. Als ze zien dat ik het verschil maak, tenminste."

Pedersen benadrukt dan ook dat hij niet minder arbeid levert dan de rest van de selectie. "Als ik niet op het veld sta, zit ik bijvoorbeeld in het krachthonk. Het is absoluut geen luiheid. Want ook al ben ik 31: ik geniet nog elke dag van trainen."