Gelijkspel in Gent-KVO, met twee ontevreden coaches: Ongelofelijk

Gelijkspel in Gent-KVO, met twee ontevreden coaches: "Ongelofelijk"

25-01-2019 07:46
16

KAA Gent en KV Oostende speelden donderdagavond 2-2 gelijk in de heenwedstrijd van de Halve Finales in de Beker van België. Beide trainers waren na afloop toch niet helemaal tevreden. Vooral de rode kaarten (Gent kreeg er twee, KVO één) liggen hen dwars.

"Het was zo'n wedstrijd waarin je als coach in negentig minuten een paar jaar ouder wordt", zuchtte Gent-coach Thorup in Het Nieuwsblad. "Vooraf had ik de jongens gevraagd om clever te zijn. Maar na een perfecte start maakten we twee fouten ( rode kaart van Plastun en weggeefgoal van Souquet, red.)."

Met die ene rode kaart kon de Deen nog leven, maar wanneer ook Sigurd Rosted werd uitgesloten, was Thorup bijzonder ontstemd. "Dat het dan ook nog kan gebeuren dat je op een bepaald moment met twee man minder komt te staan, is ongelooflijk."

Verheyen streng voor eigen speler
Gert Verheyen is dan weer niet te spreken over de rode kaart voor Aristote Nkaka. "Nkaka is zo'n speler die elke match het risico loopt op een rode kaart. Zonder die twee rode kaarten van Gent hadden we hier nooit gelijkgespeeld, maar het had er nog beter kunnen uitzien als we zelf geen rood hadden gepakt", aldus de KVO-coach.