UPDATE: ‘Anderlecht wil meer geld zien en wijst bod op Morioka af’

UPDATE: ‘Anderlecht wil meer geld zien en wijst bod op Morioka af’

26-01-2019 08:31 Laatste update: 07:34
22

Ryota Morioka is overbodig bij RSC Anderlecht. De Japanner had al buitenlandse aanbiedingen op zak, maar dat zag hij niet zitten. Nu klopt ook Sporting Charleroi aan en Het Nieuwsblad weet dat Morioka zelf wel wat ziet in een transfer naar de Carolo's.

Charleroi zag Cristian Benavente voor zes miljoen euro verkassen naar het Egyptische Pyramids FC. Tijdens de laatste dagen van de wintermercato willen Mehdi Bayat en co absoluut nog een vervanger halen. Morioka staat bovenaan het verlanglijstje.

Huur met aankoopoptie
Anderlecht wil maar wat graag meewerken aan een transfer, maar het liefst van al definitief. Daar wringt het schoentje, want Charleroi wil Morioka huren mét aankoopoptie. Anderlecht ziet de Japanner liever niet tijdelijk vertrekken naar een rechtstreekse concurrent voor Play-Off 1.

Morioka wees al verschillende voorstellen uit China en Qatar af. De spelmaker wil koste wat het kost in Europa – en het liefst in België – actief blijven. Charleroi ziet hij alvast zitten, al zullen de onderhandelingen tussen hen en Anderlecht wellicht nog even aanslepen.

Update 26/01, 08.31: Charleroi heeft een officieel bod neergelegd van 1,5 miljoen euro bij Anderlecht voor Morioka, maar Het Laatste Nieuws meldt dat paars-wit dat heeft geweigerd. Paars-wit wil meer geld zien van de rechtstreekse concurrent voor de overbodige Japanner.