Courtois sukkelt bijna met Real Madrid, maar pakt alsnog de overwinning

24-01-2019 23:27 Laatste update: 23:32
1

Real Madrid heeft de eerste stap naar de halve finale van de Copa del Rey gezet. De Koninklijke moest in het eigen Estadio Santiago Bernabeu twee doelpunten incasseren tegen Girona, maar nam in de slotfase afstand van de Catalaanse Primera Division-middenmoter.

Real Madrid had slechts drie van zes wedstrijden in 2019 gewonnen en begon ook dramatisch tegen Girona. Na zeven minuten spelen dook Anthony 'Choco' Lozano vrij op voor Thibaut Courtois en de international van Honduras rondde beheerst af: 0-1. Lucas Vazquez zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker en Sergio Ramos tekende vlak voor rust voor het hoogtepunt van de eerste helft. De Real Madrid Captain mocht na een overtreding van doelpuntenmaker Lozano aanleggen vanaf de penaltystip en scoorde met een panenka: 2-1.

Na rust was het juist Girona dat een strafschop mocht nemen: Alex Granell tekende voor de 2-2 en leek ervoor te zorgen dat de Catalanen met een gunstige uitgangspositie aan de return konden beginnen. Real Madrid bleek in de slotfase echter de meeste inhoud over te hebben. Ramos sloeg voor een tweede keer toe en Karim Benzema werkte op aangeven van Vinicius Junior de 4-2 binnen.

De return in Girona vindt plaats op donderdag 31 januari, twee weken voor de Champions League-confrontatie met Ajax.