OFFICIEEL: Jardim maakt zijn comeback na ontslag van Henry

OFFICIEEL: Jardim maakt zijn comeback na ontslag van Henry

25-01-2019 21:50 Laatste update: 21:54
4

Thierry Henry is donderdag alweer ontslagen als trainer van AS Monaco. Dat maakt de club uit het Prinsdom bekend in een bondig statement.

Henry is voorlopig op non-actief gesteld in afwachting van een definitief besluit, zo luidt de officiële lezing. Het Arsenal-icoon was pas sinds oktober werkzaam bij het kwakkelende Monaco. Het was zijn eerste trainersklus. Daarvoor was hij de assistent van Roberto Martinez bij de Rode Duivels.

The Mirror meldde donderdagochtend al dat het avontuur van Henry bij de club van Youri Tielemans en Nacer Chadli alweer ten einde zou komen. Niemand minder dan Leonardo Jardim, de voorganger van Henry, zou hem moeten opvolgen in het Stade Louis II.

De meervoudig Premier League-topscorer werd op 13 oktober officieel benoemd door AS Monaco, waar hij tussen 1995 en 1999 actief was als speler. De Franse landskampioen van 2017 bungelde toen al in de degradatiezone en is daar vooralsnog niet uitgekomen.

Onder leiding van Henry boekte Monaco twee competitiezeges, maar ging het in eigen huis met 1-5 onderuit tegen RC Strasbourg en werd het in de beker uitgeschakeld door tweedeklasser FC Metz. Het gat met nummer 17 Dijon is momenteel drie punten.

Henry kondigde eerder op de dag nog aan dat hij het mes in zijn selectie had gezet. "Op een gegeven moment heb je enkel de spelers nodig die de club willen redden, niet de spelers die alleen maar aan zichzelf denken", liet hij weten.

Update 21u50: AS Monaco heeft de merkwaardige aanstelling van Leonardo Jardim bekrachtigd. De Portugees, die in oktober nog het veld moest ruimen ten faveure van Thierry Henry, tekent voor 2,5 jaar. Jardim verliet Monaco met de nodige degradatiezorgen, maar onder aanvoering van voormalig topaanvaller Henry ging het niet veel beter. Jardim mag nu dus terugkeren. Zijn grootste successen met de Monegasken vierde hij in 2017, toen hij landskampioen werd en de halve finale van de Champions League bereikte.