OFFICIEEL: 'Barça en Real afgetroefd', Zuid-Amerikaans speler van het jaar naar VS

OFFICIEEL: 'Barça en Real afgetroefd', Zuid-Amerikaans speler van het jaar naar VS

24-01-2019 18:45
1

Atlanta United, de regerende kampioen van de Major League Soccer, heeft weer een topaankoop gedaan. De Amerikaanse club neemt Gonzalo Martínez voor dertien miljoen euro over van River Plate. Nog nooit betaalde Atlanta zoveel geld voor een speler.

Martínez is een aanvallende middenvelder. Hij speelde een belangrijke rol in de Copa Libertadores-overwinning op aartsrivaal Boca Juniors. Zuid-Amerikaanse voetbaljournalisten riepen de 25-jarige spelmaker vervolgens uit tot de beste speler van het continent.

"Ik ben erg blij met mijn overstap naar de Major League Soccer", zegt de Argentijn op de website van zijn nieuwe werkgever. "Atlanta heeft vele vertrouwen in mij getoond. Ik kijk ernaar uit om onder Frank de Boer te werken en geschiedenis te schrijven bij deze club." Martínez maakte in september zijn debuut voor de Argentijnse ploeg en speelde tot dusver twee interlands.

Atlanta United had naar verluidt extreme concurrentie voor Martinez. "Daar zaten ook Barcelona en Real Madrid achteraan", liet de zaakwaarnemer van coach Frank de Boer eerder weten.