Henry houdt grote schoonmaak bij Monaco: ''We hebben de groep versmald''

Henry houdt grote schoonmaak bij Monaco: ''We hebben de groep versmald''

24-01-2019 17:25
1

AS Monaco verkeert nog altijd in een diepe crisis. Monaco staat in de degradatiezone en werd dinsdag via een 1-3 thuisnederlaag tegen tweedeklasser Metz ook nog eens uitgeschakeld in de Coupe de France. Die nederlaag is voor een deel van de spelersgroep niet zonder gevolgen gebleven, zo deelde coach Thierry Henry donderdag mee.

''We zitten in een kritieke situatie en helaas is er nog geen ommekeer geweest. We hebben de groep versmald'', wordt Henry geciteerd door het Nederlandse Voetbal International. Henry gaat alleen door met spelers die voor de club willen vechten. ''Op een gegeven moment heb je enkel de spelers nodig die de club willen redden, niet de spelers die alleen maar aan zichzelf denken. Daarop hebben we geselecteerd en met die groep gaan we de oorlog aan'', aldus Henry.

De voormalige assistent bij de Rode Duivels wilde nog niet verklappen welke spelers het slachtoffers van zijn schoonmaak zijn geworden. ''Jullie gaan het zaterdag zien. Het zijn te veel namen om op te noemen.'' Met Youri Tielemans en Nacer Chadli staan er twee Rode Duivels op de loonlijst, maar er zijn geen signalen dat het duo op een zijspoor is gezet. Tielemans is een vaste titularis onder Henry, terwijl Chadli momenteel geblesseerd is.

Zaterdag staat er voor nummer negentien Monaco een ware zespuntenmatch op het programma in de Ligue 1. Monaco gaat op bezoek bij nummer achttien Dijon. Waarschijnlijk bepaalt het resultaat ook het lot van Henry. Er wordt al gespeculeerd over een vertrek en een opmerkelijke opvolger.