Britse politie geeft zoektocht naar Sala op: vermiste Argentijn niet gevonden

Britse politie geeft zoektocht naar Sala op: vermiste Argentijn niet gevonden

24-01-2019 16:36
1

De zoektocht naar Emiliano Sala is opgegeven. Dat meldt de politie van het Britse eiland Guernsey. De hoop om de Argentijnse spits en de piloot van het eenmotorige vliegtuig nog te vinden is daarmee vervlogen.

De politie van Guernsey vervolgde donderdag de zoektocht naar het vliegtuig, dat drie dagen geleden van de radar verdween. De zoektocht concentreerde zich rond de eilanden Burhou, Les Casquets en Alderney, ten noorden van Normandië en de noordkust van het kanaaleiland Jersey. Dat leverde echter niets op.

'De kans op overleving is op dit moment bijzonder klein', laat de politie van Guernsey weten. De familie van Sala is geïnformeerd over de trieste stand van zaken.

De 28-jarige Sala was van het Franse Nantes op weg naar zijn nieuwe club Cardiff City uit Wales. Bij de Premier League-club, die achttien miljoen euro voor hem betaalde, tekende hij afgelopen weekend een contract voor 3,5 jaar.

Het toestel waarin Sala samen met de piloot David Ibbotson zat, verdween in de buurt van het Britse eiland Guernsey van de radar. Kort daarvoor verstuurde Sala nog een spraakbericht naar vrienden, waar hij zijn zorgen uitte over de staat van het toestel.