'Jordan Lukaku op weg naar Newcastle United'

'Jordan Lukaku op weg naar Newcastle United'

24-01-2019 14:19 Laatste update: 14:40
3

Jordan Lukaku is op weg naar Newcastle United. De Magpies willen het broertje van Romelu voor zes maanden huren van Lazio Roma. Dat meldt Gianluca Di Marzio. 

Volgens de Italiaanse journalist is de deal al rond. Lukaku trekt tot het einde van het seizoen naar Newcastle. De club uit de Premier League zou ook een aankoopoptie weten te bedwingen. Binnenkort wordt de officiële bevestiging van de clubs verwacht.

Mede door blessureleed speelde Lukaku dit seizoen amper voor Lazio. In zeven competitieduels kwam hij maar aan amper 169 speelminuten. Bij Lazio heeft de ex-speler van Anderlecht en KV Oostende nog een contract tot 2020.

Degradatiestrijd, geen broederstrijd
Bij Newcastle United zal Lukaku moeten gaan strijden tegen de degradatie. Na 23 speeldagen staat de club zeventiende. Het telt eenentwintig punten. Newcastle houdt voorlopig nog Cardiff, Fulham en Huddersfield achter zich.

Dit seizoen speelde Newcastle al twee keer tegen Manchester United. Een broederstrijd tussen Jordan en Romelu in de Premier League zit er voorlopig dus nog niet in. 

Lees ook: Haal me hier weg! Origi en 7 andere Belgen die een transfer kunnen gebruiken