Preud'homme onthult: Zij probeerden mij weg te halen bij Club Brugge

Preud'homme onthult: "Zij probeerden mij weg te halen bij Club Brugge"

24-01-2019 12:00 Laatste update: 12:07
9

Michel Preud'homme wordt 60 jaar oud, en dus blikt hij even terug op zijn carrière. Zo onthult hij onder meer dat hij een aanbod van Besiktas heeft geweigerd toen hij nog bij Club Brugge zat.

Preud'homme maakte met Club Brugge een schitterende Europa League-campagne mee. Club haalde de kwartfinales nadat het onder meer Besiktas uitschakelde. Kennelijk bleef dat lang nazinderen in Turkije.

"Nadat we Besiktas uitschakelden met Club, belden ze mij op het einde van het seizoen, omdat Slaven Bilic vertrok", zo vertelt hij in Gazet Van Antwerpen. "Maar ik was niet vrij. Alleen toen ik bij Standard vertrok, was ik vrij. Maar Twente heeft aan Gent betaald, Al-Shabab aan Twente, Club Brugge aan Al-Shabab, Standard aan Club... Clubs willen doorgaans geen geld betalen voor een trainer."

Zijn avontuur in Saoedi-Arabië was een duidelijke breuklijn. "Had ik een carrièreplanning gemaakt, dan was ik bij Twente gebleven. Je speelt kwartfinale Europa League, eens Champions League. Misschien ga je dan naar Portugal en maak je zo een weg, met de juiste makelaars. Maar ik kreeg een schitterende aanbieding en had een jaar eerder al geweigerd."