De Mos: 'Ik hoorde dat Messi hem heel graag bij Barcelona wou'

De Mos: 'Ik hoorde dat Messi hem heel graag bij Barcelona wou'

24-01-2019 11:45 Laatste update: 11:49
6

Aad de Mos denkt dat de sportieve toekomst van Frenkie de Jong er rooskleurig uitziet. De Ajax-controleur rondde woensdag zijn transfer naar FC Barcelona af.

Volgens De Mos passen Barcelona en de Nederlander perfect bij elkaar. "Het voetbal dat Barcelona speelt, is De Jong op het lijf geschreven. Combineren op de korte ruimte is helemaal zijn ding", laat de 71-jarige Hagenaar weten aan Het Nieuwsblad.

Dat Barça diep in de buidel tast, volgens De Telegraaf kan Ajax sowieso 86 miljoen euro uit Catalonië verwachten, begrijpt De Mos dan ook volkomen. "De transfersom vind ik niet abnormaal. Dat zijn tegenwoordig nu eenmaal de prijzen voor topspelers", aldus de analist. "Bovendien hoorde ik dat de grote baas, Messi dus, De Jong er heel graag bij wou. Dan mag het iets kosten."

De Mos zelf is een groot fan van de vijfvoudig Oranje-international. "Frenkie is een topper. Als hij aan de bal is, ga ik op het puntje van mijn stoel zitten. Dan kan er altijd iets onverwachts gebeuren." De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV kan dan ook niet wachten om De Jong in Camp Nou aan het werk te zien. "Bij Barcelona gaat hij alleen maar beter worden."