MacDonald duikt op bij... provincialer: Probeer mijn niveau te halen

MacDonald duikt op bij... provincialer: "Probeer mijn niveau te halen"

24-01-2019 11:30 Laatste update: 11:38
2

Bij de Antwerpse eersteprovincialer KFC Lille traint een opvallende naam mee. Sherjill MacDonald (34) moet daar nu voor de goals gaan zorgen. De Nederlander zegt het profleven vaarwel na een mislukt avontuur in Zuid-Korea.

MacDonald speelde in België bij Anderlecht, SV Roeselare, Beerschot en Westerlo. Nu voegt hij KFC Lille toe aan dat lijstje, al heeft hij nog geen contract. "Ik wil eerst zien of ik nog een deftig niveau kan halen. Ik lig al een hele tijd stil en weet niet hoe mijn lichaam zal reageren nu het opnieuw op de proef zal worden gesteld", is hij eerlijk in Het Nieuwsblad.

MacDonald probeert zich te herstellen van een rampzalige periode in Zuid-Korea. "Ik geraakte er niet gewoon aan de cultuur en liep tot overmaat van ramp een voedselvergiftiging, op, waardoor ik erg lang ziek was. Ik verloor tien kilogram, niet alleen door die ziekte, maar ook door de stress, omdat ik niet kon aarden in dat land. Mijn vriendin en mijn dochters waren ondertussen terug naar België verhuisd en toen werd het voor mij nog moeilijker. Ik besloot dan ook om de club te verlaten."

Afgelopen donderdag trainde hij voor het eerst mee. "De training was best pittig. Ik lig natuurlijk al een hele poos stil en dat merkte ik. Ik ga wel elke dag naar de fitness, maar op het veld is het toch anders. Ik probeer dan ook om snel weer mijn niveau te halen. Voor het eind van de maand moet een eventuele transfer getekend zijn, maar als ik mij niet honderd procent voel, dan zal ik er zelf een punt achter zetten."