Pech voor Club Brugge: Dan bracht Vanaken tien miljoen euro meer op

Pech voor Club Brugge: "Dan bracht Vanaken tien miljoen euro meer op"

24-01-2019 10:45
22

Het Nederlandse voetbal heeft een nieuw record beet: FC Barcelona betaalt maar liefst 75 miljoen euro voor de diensten van Frenkie De Jong. Een bedrag dat onbereikbaar is voor Belgische ploegen, weet Aad de Mos.

De Nederlandse analist ziet nog een enorme kloof tussen Nederland en België. "PSV verkocht Koeman, Gullit, Romario ... aan de grote clubs, met succes. Ajax deed hetzelfde met Van Basten en co. Ook al heeft het Nederlandse voetbal net tien slechte jaren achter de rug: die reputatie is overeind gebleven. Ook van onze opleidingen. Mocht Hans Vanaken bij PSV spelen in plaats van bij Club Brugge: hij bracht tien miljoen meer op", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Bovendien staat de scouting in Nederland op een hoger niveau, vindt De Mos. "Het klopt dat Ajax en PSV hun spelers vaak ietsje langer kunnen houden. Daardoor vangen ze een hogere prijs. Plus: ze investeren in hun scouting. Ze sturen eigen mensen naar Brazilië, Mexico, dat soort landen, om talenten te zoeken die ze voor veel geld kunnen doorverkopen. Terwijl ze in België de laatste jaren te vaak uit de winkeltjes van Mogi Bayat shopten."