'Genk wil Onuachu koste wat het kost, 4,6 miljoen euro én spits als pasmunt'

'Genk wil Onuachu koste wat het kost, 4,6 miljoen euro én spits als pasmunt'

25-01-2019 08:02 Laatste update: 08:02
23

Er lijkt bij Racing Genk toch nog iets te bewegen in deze wintermercato. Het Nieuwsblad onthult namelijk dat het de Nigeriaanse reus Paul Onuachu wil inlijven.

De Nigeriaan van 2.01m is momenteel aan de slag bij FC Midtjylland uit Denemarken. Daar zit hij aan elf doelpunten en vier assists in zeventien competitiewedstrijden. In 2015-2016 maakte Club Brugge al kennis met hem. Onuachu scoorde toen in het Jan Breydelstadion. Club verloor het duel van Midtyjlland met 1-3.

KRC Genk zou een bod van minstens vier miljoen euro hebben gedaan, maar dat werd nog niet aanvaard. Racing Genk heeft met Aly Samatta, Zinho Gano en Marcus Ingvartsen wel al drie centrumspitsen rondlopen. De komst van Onuachu zou er op kunnen wijzen dat één van die drie spitsen moet vertrekken uit de Luminus Arena. 

Update 25/01, 08.00: Het Nieuwsblad meldt dat Genk absoluut Onuachu in huis wil halen. De Limburgers deden al een bod van 4,6 miljoen euro, maar mogelijks gaan ze nog een stap verder. Zo overweegt Genk om Marcus Ingvartsen – die weinig aan spelen toekomt - in de deal te betrekken.