Mbodji zit in zak en as: Elke tien minuten kijk ik op mijn telefoon

Mbodji zit in zak en as: "Elke tien minuten kijk ik op mijn telefoon"

24-01-2019 10:00
3

Voor Kara Mbodji zijn het momenteel niet bepaald hoogdagen. Er is nog altijd geen nieuws over Emiliano Sala, die maandag van de radar verdween met zijn vliegtuig. Mbodji wil niet geloven dat zijn ex-ploegmaat dood is.

De Senegalees speelde recent nog samen met Sala bij FC Nantes. De aanvaller had net een toptransfer naar Cardiff gekregen. "Drie dagen geleden feliciteerde ik Emiliano nog met zijn toptransfer, en nu dit...Het is zo onwezenlijk. Toen men zei dat zijn vliegtuigje was neergestort in zee, brak mijn hart. Zo’n goeie gast", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De kans dat Sala nog leeft wordt met de minuut kleiner. "Toch check ik elke tien minuten mijn gsm, hopend op goed nieuws of een teken van leven op Twitter. Ik heb ook nog veel contact met ploegmaats van bij Nantes. Dat is één grote familie – Sala was speciaal teruggevlogen om afscheid van hen te nemen – en dus kun je je voorstellen hoe groot de verslagenheid daar is."

Mbodji hoopt dat alles nog goedkomt. "Emiliano was een topkerel in de kleedkamer. Hij maakte niet alleen twaalf goals in zestien wedstrijden, hij zorgde ook altijd voor ambiance. Zo gaf hij me vaak een speelse klap op mijn achterhoofd als hij voorbijliep. Er zijn er niet veel die dat durven, hoor. Maar van Sala aanvaardde ik dat. Neen, een goeie vriend durf ik hem niet te noemen, maar wel een gast voor wie ik veel respect heb."