Real Madrid kampioen van Money League: omzet van meer dan 750 miljoen

Real Madrid kampioen van Money League: omzet van meer dan 750 miljoen

24-01-2019 09:07 Laatste update: 09:10

Real Madrid was afgelopen seizoen de best verdienende voetbalclub. Dat blijkt uit de donderdag door Deloitte gepubliceerde Money League. De Koninklijke stoot daarmee Manchester United van de troon.

The Mancunians zagen hun omzet afgelopen seizoen met 1,5 procent stijgen, maar door de wisselkoers van de Britse pond viel de werkelijke omzetstijging tegen. Real Madrid verdiende over het seizoen 2017-2018 liefst 751 miljoen euro, zo weet Deloitte.

De club won vorig seizoen voor de derde keer op rij de lucratieve Champions League. Het is voor het eerst dat een voetbalclub in een jaar meer dan 750 miljoen euro binnenhaalt. Manchester United zakt met 666 miljoen euro aan inkomsten naar de derde plek. FC Barcelona verdiende vorig seizoen 690 miljoen euro en staat tweede.

De Engelse clubs domineren de top van de Money League. Van de tien meest verdienende clubs van het seizoen 2017/2018 komen er zes uit Engeland. Naast United zijn dat Manchester City (vijfde), Liverpool (zevende), Chelsea (achtste), Arsenal (negende) en Tottenham Hotspur (tiende). In de top-tien staan ook Bayern München (vierde) en Paris Saint-Germain (zesde).