Esiti lovend over coach Thorup: “Hij veranderde mijn wereld”

Esiti lovend over coach Thorup: “Hij veranderde mijn wereld”

24-01-2019 09:46

Anderson Esiti kende een tumultueuze periode de afgelopen paar maanden. De 24-jarige middenvelder miste een transfer naar Levante, kwam even niet aan spelen toe en werd vader van een zoontje. De Nigeriaan is nu in de wolken met Jess Thorup als coach.

Esiti geniet weer van het volste vertrouwen onder Thorup. “De wereld veranderde van de ene dag op de andere”, begint Esiti tegenover Het Laatste Nieuws. "Na wat ik meemaakte in het begin van het seizoen (niet spelen, red.), besef ik nog meer dan ooit dat je van elk moment op het veld moet genieten.”

“Deze coach gelooft in mij”, vervolgt Esiti. “Ik spreek na elke match met hem, hij vertelt me tot in detail wat hij van mij verlangt. Als ik op het veld stap, doe ik dat niet voor mezelf, maar voor een coach die vertrouwen in mij heeft. Als ik het niet goed doe, ontgoochel ik een coach die zijn hand in het vuur steekt voor mij.”

Thorup kijkt ook naar zijn spelers buiten het voetbal. “Weet je: Thorup ziet me niet alleen als voetballer, maar als mens. Hij wil niet alleen dingen over mij weten, maar ook over mijn leven, over mijn vrouw en mijn baby. Naar zo’n coach luister je”, aldus een lovende Esiti.