Bankzitter Meunier ziet PSG doorstoten, De Bruyne en City winnen makkelijk

Bankzitter Meunier ziet PSG doorstoten, De Bruyne en City winnen makkelijk

23-01-2019 23:15

Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van het toernooi om de Coupe de France. Edinson Cavani en Ángel Di María zorgden voor de doelpunten tegen RC Strasbourg: 2-0. 

PSG greep eerder op de dag naast Frenkie de Jong, maar kon op het veld wel weer eens juichen. De ploeg van Thomas Meunier kwam onlangs in de Ligue 1 niet verder dan een gelijkspel tegen Strasbourg en werd twee weken geleden in het toernooi om de Coupe de la Ligue uitgeschakeld door Guingamp. Na die blamage revancheerde de Franse topploeg zich al met een 9-0 zege op Guingamp.

Tegen Strasbourg opende Cavani al vroeg de score. De Uruguayaan werd in de vierde minuut vrijgespeeld door Maxim Choupo-Moting en schoof beheerst binnen. De Parijzenaars hadden de wedstrijd in handen, maar de beslissing liet lang op zich wachten. Tien minuten voor het einde maakte Ángel Di María er op aangeven van Julian Draxler 2-0 van.

Ondanks die winst zijn er toch zorgen. Zo viel Neymar opnieuw uit met een blessure. De Braziliaan ging in tranen naar de kant. Het is nog onduidelijk of hoelang hij out zal zijn.

City wint makkelijk
Manchester City is de eerste finalist van het toernooi om de League Cup. Met Kevin De Bruyne als basisspeler won de ploeg van Pep Guardiola ook de tweede halve finale-wedstrijd van Burton Albion, al was de productie dit keer beperkt: 1-0. De eerste confrontatie was nog in 9-0 voor The Citizens geëindigd.

Sergio Agüero speelde wel en maakte het enige doelpunt, met De Bruyne die voor de pré-assist zorgde.