KAA Gent heeft goud in handen: Gent mag coach Thorup bedanken

KAA Gent heeft goud in handen: "Gent mag coach Thorup bedanken"

23-01-2019 23:48
1

KAA Gent kon afgelopen weekend een knappe overwinning boeken tegen RSC Anderlecht. Het werd 1-0. In die topper kon debutant Alexander Sorloth meteen overtuigen. Dat zag ook Peter Vandenbempt.

"Een klinkend debuut voor de nieuwe spits van KAA Gent", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Alexander Sorloth maakte indruk als een soort valse rechtsbuiten: uiteraard een sterke beer, maar ondanks zijn 1m94 behoorlijk snel, een vaardige linker maar ook een goeie rechtervoet en zeer actief in de pressing die coach Thorup graag wil toepassen", klinkt het.

De commentator kan zijn lof niet op. "Eén goal gemaakt, meer hadden gekund. Het samenspel met Vadis en de prima wisselwerking met Jaremtsjoek waren meteen veelbelovend. Gent kan straks ook met twee echte spitsen naast elkaar voetballen: zo gaat dat met een spits van 10 miljoen."

"Een koele Noor met een uitstekende mentaliteit en een open persoonlijkheid. Gent mag z’n coach danken voor wat een gouden tip blijkt. Ook tussen de palen deed de andere aanwinst Thomas Kaminski precies wat van hem verwacht wordt: probleemloos Kalinic vervangen", heeft hij ook nog lof voor Kaminski.