Rode kaart kan KV Mechelen niet helpen, terugwedstrijd wordt levensbelangrijk

23-01-2019 22:40
9

KV Mechelen is er niet in geslaagd om thuis te winnen van Union. Het stond een helft lang tegen tien mensen van Union, maar kon daar niet van profiteren. Het bleef 0-0.

Union kende al meteen bijna een droomstart Achter de Kazerne. Na één minuut moest de doelman van KVM al aan het werk. Een doelpunt viel er niet, maar het was wel een stevige waarschuwing voor de thuisploeg, die het moeilijk had tegen een goed Union.

Percy Tau bleek ook meermaals een gesel voor de Mechelse defensie. De snelle spits kon ook twee keer scoren, maar werd ook twee keer afgevlagd wegens buitenspel. KV Mechelen bleef zoeken naar de beste vorm.

Geen doelpunt in de eerste helft en weinig echt spektakel. De tweede helft begon wel met heel wat spektakel. Na nog geen minuut pakte Thibaut Peyre zijn tweede gele kaart. Een grote hulp voor Malinwa, dat het toch moeilijk had tegen Union.

Voor Union ging het nu enkel nog maar om die nul op het bord te houden, mogelijk nog uit te pakken met een vlijmscherpe counter. KV Mechelen kreeg de bal en zocht naar die openingstreffer.

De kansen bleven zich opstapelen, de druk naar voren was enorm. Het bleef echter wachten op dat doelpunt. Heel lang wachten. Union sleepte zich, met enig tijdrekken, naar het einde en kon er zelfs voor zorgen dat het nog 0-0 bleef. Daardoor wordt de terugwedstrijd in het Dudenpark van levensbelang.