Sarri ziet groot werkpunt voor Hazard: Ik vind dat hij meer moet doen

Sarri ziet groot werkpunt voor Hazard: "Ik vind dat hij meer moet doen"

23-01-2019 20:35 Laatste update: 20:50
5

Chelsea-trainer Maurizio Sarri was woensdag tijdens een persconferentie opvallend hard voor Eden Hazard. De sterspeler van de Blues is volgens zijn Italiaanse coach geen echte leider.

"Ik vind dat hij meer moet doen. Zijn potentieel is momenteel hoger dan zijn prestaties. Hij moet zichzelf respecteren, hij moet meer doen", vertelde Sarri volgens Het Nieuwsblad. "Hij is een instinctieve speler, voor hem is het erg moeilijk om op één positie te spelen. Hij houdt ervan om naar de bal te gaan en hij wil de bal aan zijn voeten. Voor hem is het dan ook erg moeilijk om als spits te spelen maar ook als vleugelspeler.”

“Hij is meer een individuele speler dan een leider. Maar hij blijft natuurlijk erg belangrijk omdat hij een geweldige speler is, één van de besten ter wereld. Hij kan de wedstrijd in twee minuten winnen, maar op dit moment is hij niet echt een leider", vervolgde de Italiaan. Sarri wou ook nog iets kwijt over de transfergeruchten rond Hazard. "Ik weet dat er gesprekken zijn met de club maar verder weet ik op dit moment helemaal niets. Hij heeft nog niet beslist of hij wil blijven dan wel voor een nieuwe ervaring bij een andere club gaat."

Lees ook: Sarri laat zich eerlijk uit over Eden Hazard: “Hij frustreert mij soms”