Verheyen hoopt op ommekeer: Dat is ons dit seizoen nog niet gelukt

Verheyen hoopt op ommekeer: "Dat is ons dit seizoen nog niet gelukt"

23-01-2019 20:14

Gert Verheyen speelt donderdagavond met zijn ploeg KV Oostende de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België tegen KAA Gent. De coach van de Kustploeg hoopt dat zijn troepen zich eens kunnen laten tonen tegen een topclub.

"Het is duidelijk dat Gent de grote favoriet is. Niet alleen in de matchen tegen ons, maar ook voor de eindwinst van de beker", vertelde Verheyen aan Sporza. "Toch gaan we proberen er iets van te maken. Uiteraard is de beker een doel voor ons. We doen maar mee aan twee competities, dan zeg je niet: 'Die beker interesseert ons niet.' Al had ik wel liever gehad dat we in de competitie al honderd procent veilig waren geweest."

"Er zijn twee zaken die we moeten doen om voorbij Gent te geraken. Ten eerste moeten we 'punten' zien te halen tegen een grote ploeg. Dat is ons dit seizoen nog niet gelukt, dus dat is geen goed vooruitzicht. Ten tweede moeten we de nul zien te pakken. Je kunt niet in de finale geraken als je niet minstens één van je twee matchen de nul houdt. Maar dat is ons dit seizoen nog maar 2 keer gelukt. Wanneer ik donderdag tevreden zal zijn? Als het nog niet voorbij is", besloot Verheyen.

Lees ook: 'Wonderkind' breekt door: “Ik had hem graag zien terugkeren naar KRC Genk"