Ritchie De Laet maakt furore in Australische competitie ... als diepe spits

Ritchie De Laet maakt furore in Australische competitie ... als diepe spits

Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2019 om 20:00wo 23-01-2019 om 20:00

Ritchie De Laet maakt momenteel furore in de Australische A-League. De 30-jarige Belg speelt de laatste weken wel op een ongewone positie. De Laet wordt door zijn coach uitgespeeld als diepe spits en hij doet dat uitstekend.

Onze landgenoot wist dit seizoen al zes doelpunten te maken voor Melbourne City, waarvan vier in 2019. Dat zijn mooie statistieken voor een flankverdediger, maar De Laet speelde de voorbije weken niet in de verdediging. Hij wordt sinds kort uitgespeeld in een aanvallende rol.

Tegen Western City speelde hij zelfs als diepe spits en maakte hij twee doelpunten in de 4-3 overwinning van zijn ploeg. "Ik weet dat hij een flankverdediger is maar de positie vooraan is vrij natuurlijk voor hem”, vertelde zijn coach Warren Joyce (ex-Antwerp) aan Het Nieuwsblad.

"Hij heeft daar al eerder gespeeld en hij kan doelpunten maken." De Laet keerde vorig seizoen even terug naar Antwerp, maar sinds september wordt de 30-jarige Belg door Aston Villa uitgeleend aan het Australische Melbourne City.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws