KV Mechelen wil Eerste Klasse B zo snel mogelijk verlaten: 'Bizarre competitie'

KV Mechelen wil Eerste Klasse B zo snel mogelijk verlaten: 'Bizarre competitie'

23-01-2019 18:32
2

KV Mechelen werkt woensdagavond de eerste wedstrijd van de halve finales van de Croky Cup af. Het wil zich plaatsen voor de finale, maar dat is zeker niet het hoofddoel van de Mechelaren dit seizoen.

Zo blijft promotie naar Eerste Klasse A nog steeds de prioriteit. "Laat dit duidelijk zijn: we willen zo snel mogelijk weg uit Tweede Klasse", zegt Onur Kaya in Het Nieuwsblad.

De middenvelder is duidelijk geen fan van Eerste Klasse B. "1B is gewoon bizar. Het niveau valt nog wel mee, maar die format is fout. Vier keer tegen dezelfde ploegen, die verplaatsingen naar Tubeke, Lommel …", geeft hij aan.

Om zeker te zijn van promotie zal het dan ook de tweede periodetitel moeten winnen. Daar is Beerschot-Wilrijk de grote uitdager. "Promotie is al het hele seizoen een must. En dus het liefst zo snel mogelijk. Maar de wedstrijd op Beerschot wordt niet beslissend, er volgen dan nog vijf matchen. Tegen Roeselare en Westerlo bleek vorig weekend dat beide ploegen daarin ook punten kunnen verliezen", aldus Kaya.