Saelemaekers over Vanhaezebrouck: Ontstond verwarring tussen de coach en spelers

Saelemaekers over Vanhaezebrouck: "Ontstond verwarring tussen de coach en spelers"

23-01-2019 17:28
9

RSC Anderlecht doet het voortaan niet meer met Hein Vanhaezebrouck, maar met Fred Rutten. Vanhaezebrouck werd ontslagen na de slechte resultaten dit seizoen. Ook de spelersgroep leek niet langer met hem te kunnen samenwerken.

Zo kreeg Vanhaezebrouck onder andere kritiek dat hij zijn spelers te veel opdrachten zou meegeven. "Hij had zijn ideeën en stapte er niet van af. Er ontstond verwarring tussen de spelers en de coach en dat zag je op het veld", zegt Alexis Saelemaekers in Sport/Voetbalmagazine.

Beterschap leek er ook niet meteen te komen. "Een negatieve spiraal doorbreken doe je niet in een vingerknip", klinkt het bij Saelemaekers. "Dat lukt nog als het twee of drie matchen tegenzit, maar zeven matchen trek je niet zomaar recht. Je krijgt dan een situatie waarin elke speler begint te piekeren. Over zijn eigen capaciteiten. Over alles eigenlijk."

Communicatieproblemen
Vanhaezebrouck zou ook te weinig gesproken hebben met zijn spelers. "Op dat vlak kan ik hem niets verwijten", verdedigt Saelemaekers zijn ex-coach. "Na een match nam hij mij soms apart en we analyseerden samen enkele spelfases."

"En ik was zeker niet de enige jonge speler met wie hij individuele wedstrijdbesprekingen hield. Voor mij was Vanhaezebrouck dus de ideale trainer om te debuteren in Eerste Klasse. Hij is een van de mensen die mij het meest heeft geholpen bij mijn ontwikkeling als voetballer", besluit de flankspeler.