Sarri laat zich eerlijk uit over Eden Hazard: “Hij frustreert mij soms”

Sarri laat zich eerlijk uit over Eden Hazard: “Hij frustreert mij soms”

23-01-2019 16:01 Laatste update: 16:02
9

Eden Hazard is één van de absolute sterkhouders van Chelsea. Coach Maurizio Sarri zit echter soms met zijn handen in het haar door de Rode Duivel. Voor Hazard is spelplezier het belangrijkste.

Dat liet Hazard eerder al uitschijnen in een interview. “Als je een wedstrijd speelt, wil je natuurlijk winnen. Maar ik vind dat we voetbal tegenwoordig te vaak associëren met het woord winnen. In de jeugdreeksen is het hetzelfde: winnen, winnen, winnen. Beetje bij beetje zuig je zo het plezier uit de mensen. Ik heb mezelf amuseren altijd boven winnen geplaatst”, wordt de Rode Duivel geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Sarri is soms gefrustreerd door Hazard. “Soms wel ja. Ik heb hem liever als hij met zijn voeten spreekt. Als ik het goed begreep, bedoelde hij dat trainers van hem verlangen dat hij meer doet. (resoluut) Hij moet meer doen. Ook als hij zichzelf respecteert. Het potentieel en zijn prestaties staan niet altijd in verhouding. Hij is een wonderlijke speler, een van de beste ter wereld, maar hij is een instinctieve speler.”

“Een individuele speler”, gaat Sarri verder. “Voor hem is het moeilijk om hem vast te pinnen op een positie. Hij houdt ervan om de bal vaak te raken. Hij wil de bal in zijn voeten. Voor hem is het moeilijk om enkel als valse 9 of als winger te spelen. Het komt er vooral op aan om ons daar met zijn tienen defensief goed op in te stellen.”