Thorup tempert verwachtingen KAA Gent: ‘Ik ben al tevreden met gelijkspel’

Thorup tempert verwachtingen KAA Gent: ‘Ik ben al tevreden met gelijkspel’

23-01-2019 16:51

KAA Gent neemt het in de halve finale van de Croky Cup donderdag op tegen KV Oostende. De Buffalo’s spelen thuis en zijn de favoriet, maar coach Jess Thorup tempert de verwachtingen tegenover Het Nieuwsblad.

“Nu gaat het om een bekerwedstrijd met een heen - en terugduel”, begint Thorup. “Het voornaamste is nu om een goed resultaat neer te zetten. Verliezen is uit den boze. Iedereen meent dat we met 3-0 of 5-0 zullen winnen maar dat is niet zo. Oostende is een sterke tegenstander. 0-0 of 1-0 zou voor mij eventueel al een goede uitgangspositie zijn.”

De beker kan een snelle weg naar Europa zijn voor KAA Gent. “Bekerwinst betekent een rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League dus deze halve finales zijn enorm belangrijk voor de toekomst van de club. Financieel maar vooral ook sportief. Die groepsfase afwerken zorgt voor een enorme evolutie in de ontwikkeling van onze spelers, dat moet ons doel zijn.”

Moeilijke wedstrijden
“Maar het worden heel zware wedstrijden. Ook al is dit de kortste weg naar Europa”, gaat Thorup verder. “Ik won de beker als speler tweemaal en als trainer één keer. In ons team hebben we niet zoveel bekerervaring. Ik ga nu niet verklappen wat ik mijn jongens vlak voor de partij zal zeggen maar elke bekerfinale is uniek: het is telkens een dag die je nooit vergeet, zeker als je de finale wint. Maar je moet eerst die finale bereiken om die kans te krijgen om geschiedenis te schrijven.”