'Kansspelcommissie start sanctieprocedure tegen sponsor van Anderlecht en de KBVB'

'Kansspelcommissie start sanctieprocedure tegen sponsor van Anderlecht en de KBVB'

23-01-2019 13:25
5

De Kansspelcommissie is een sanctieprocedure tegen Betway gestart. Dat meldt De Tijd. Betway, een organisator van sportweddenschappen  is onder meer sponsor van RSC Anderlecht en de Belgische voetbalbond.

De Kansspelcommissie was al een onderzoek gestart naar sponsorgeld van Anderlecht en de KBVB. Aan dat geld zou een reukje zitten. Het hoofdkantoor van Betway zou een klein huisje in Malta zijn. Uit de Panama Papers bleek dat het huis enkel over een naamplaatje en een postbus beschikt.

Link met maffia
De Belgische sponsorgelden zouden volgens de bron via een postbusadres op de Britse Maagdeneilanden naar ons land worden doorgesluisd. Ook wordt er beweerd dat de toplui van Betway in belastingparadijzen wonen en dat er contact is met de Italiaanse maffia.

De Kansspelcommissie is dus nu een sanctieprocedure opgestart tegen Betway. "De commissie start die procedure op vanwege de cumul van vergunningen en het gebrek aan transparantie. Bovendien zullen de bevindingen van de Kansspelcommissie worden overgemaakt aan het parket, de antiwitwascel (CFI) en de Bijzondere Belastinginspectie (BBI)", stelt woordvoerster van de Kansspelcommissie, Marjolein De Paepe, in De Tijd.

Anderlecht en de KBVB lijken zich voorlopig nog niet al te veel zorgen moeten maken.