UPDATE: Kunstgras van Stayen maakt Genks slachtoffer, Berge aan de kant

UPDATE: Kunstgras van Stayen maakt Genks slachtoffer, Berge aan de kant

Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2019 om 11:05wo 23-01-2019 om 11:05

Alejandro Pozuelo en Leandro Trossard zijn de twee spelers die bij KRC Genk het vaakst in de kijker lopen, maar Sander Berge is mogelijk even belangrijk voor het Genkse succes. Volgens Het Nieuwsblad bestaat evenwel de kans dat Genk het de komende weken zonder Berge moet doen.

De krant weet dat Berge een blessure aan het linkerbeen heeft opgelopen. 'De precieze aard van het letsel is nog niet bekend, maar de kans dat hij ­zaterdag Moeskroen haalt, lijkt erg klein', meldt Het Nieuwsblad. Woensdag wordt Berge nader onderzocht. Uit die onderzoeken moet blijken of Berge nog langer dan één speeldag aan de kant.

Naast Berge mist Philippe Clement tegen Moeskroen ook Pozuelo. De Spanjaard kijkt geschorst toe. In de derby winst tegen STVV pakte Pozuelo in de slotfase zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Ruslan Malinovskyi wordt op de tien verwacht met Bryan Heynen en Dries Wouters in zijn rug. 

Update 21/01, 11.05: KRC Genk heeft via de officiële kanalen meer uitleg gegeven over de blessure van Berge. 'Sander speelde (net als de hele ploeg) een ijzersterke wedstrijd op het harde kunstgras van Stayen, waarin hij maar liefst 12,5 km aflegde. Die inspanningen zorgden voor een overbelasting van zijn kuit', laat Genk weten. 

Genk laat weten dat de thuismatch tegen Moeskroen sowieso te vroeg komt voor Berge. 'Vanaf vandaag start hij een individueel trainingsprogramma met het oog op een spoedig herstel', stelt Genk nog. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws