KV Mechelen-spelers keken vol ongeloof naar Eupen-Moeskroen: Hoe kan dat?

KV Mechelen-spelers keken vol ongeloof naar Eupen-Moeskroen: "Hoe kan dat?"

23-01-2019 09:35
10

KV Mechelen speelt de halve finales in de Beker van België, daarnaast mikt Malinwa vol op promotie naar Eerste Klasse. Toch hangt het voetbalschandaal als het Zwaard van Damocles boven het hoofd. De spelers van KV blijven er kalm onder.

Onur Kaya maakt zich niet druk. "Ik zei al in november: graag zo snel mogelijk duidelijkheid. Ik vind dat iedereen het iets te groot aan het maken is. Iedereen probeert maar iets te schrijven. Voor mij is het vooral veel papierwerk. Laten we afwachten wat echt is gebeurd", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Zo zou er bij de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren geprobeerd zijn om de thuisploeg te laten winnen met het oog op het behoud in 1A. De KBVB voert momenteel een eigen onderzoek naar matchfixing.

Wat met Eupen-Moeskroen?
Rob Schoofs stond tijdens die bewuste wedstrijd op het veld. De middenvelder merkte niks bijzonders op. "Dat valt wel mee. Ik weet vooral dat we achteraf samen naar de beelden van Eupen-Moeskroen zaten te kijken en zeiden: Hoe kan dat nu? En hier speelt Roef zijn beste match van het seizoen?!", besluit hij.