Anderlecht-speler steunt Vanhaezebrouck: Voor mij was hij ideaal

Anderlecht-speler steunt Vanhaezebrouck: "Voor mij was hij ideaal"

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 20:30di 22-01-2019 om 20:30

Hein Vanhaezebrouck moest eind vorig jaar zijn koffers bij Anderlecht. Zijn resultaten waren dramatisch, maar Alexis Saelemaekers stond wél nog achter de trainer.

In Sport/Voetbalmagazine geeft hij zijn kijk op het verhaal Vanhaezebrouck. "Hij had zijn ideeën en stapte er niet van af. Er ontstond verwarring tussen de spelers en de coach en dat zag je op het veld. Een negatieve spiraal doorbreken doe je niet in een vingerknip. Dat lukt nog als het twee of drie matchen tegenzit, maar zeven matchen trek je niet zomaar recht. Je krijgt dan een situatie waarin elke speler begint te piekeren. Over zijn eigen capaciteiten. Over alles eigenlijk."

Zelf heeft hij veel gehad aan zijn ex-trainer. "Op vlak van communicatie kan ik hem niets verwijten. Na een match nam hij mij soms apart en we analyseerden samen enkele spelfases. En ik was zeker niet de enige jonge speler met wie hij individuele wedstrijdbesprekingen hield. Voor mij was Vanhaezebrouck dus de ideale trainer om te debuteren in eerste klasse. Hij is een van de mensen die mij het meest heeft geholpen bij mijn ontwikkeling als voetballer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws