Verbist kent videorefs score van 100 procent toe: 'Twee terechte strafschoppen'

Verbist kent videorefs score van 100 procent toe: 'Twee terechte strafschoppen'

22-01-2019 17:32
7

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist kent de videorefs over speeldag 22 een foutloos rapport toe. Verbist zag dat er driemaal correct werd ingegrepen, waaronder bij Standard - KV Kortrijk (2-1) en Waasland-Beveren - Cercle Brugge (1-1). 

Zo was de penalty die tot de 1-1 van Standard leidde terecht toegekend. ''Na een hoekschop kopt Konstantinos Laifis op doel. Ilombe Mboyo probeert dit te beletten en raakt de bal met de arm. Hierbij springt hij op een onnatuurlijke wijze naar de bal en door zichzelf breder te maken neemt hij het risico dat de bal tegen zijn arm komt. Correcte VAR-tussenkomst'', oordeelt Verbist op de website van de Belgische Voetbalbond.

Waasland-Beveren moest zaterdag met tien man verder tegen Cercle Brugge na een harde ingreep van Milan Massop. Ook daar was de VAR alert. ''Guévin Tormin gaat op rechts het strafschopgebied binnen en zet de bal voor. Milan Massop is te laat met de tackle en raakt Guévin Tormin met gestrekt been en voet vooruit op de kuit. Terechte VAR tussenkomst voor strafschop en rode kaart wegens serious foul play'', besluit de voormalige topscheidsrechter.

Lees ook: Verbist ziet Boucaut de fout ingaan: 'Rood voor Club Brugge had gemoeten'