Zulj: 'Anderlecht haalde de beste speler van Oostenrijk in huis'

Zulj: 'Anderlecht haalde de beste speler van Oostenrijk in huis'

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 16:10di 22-01-2019 om 16:10

Laatste update: dinsdag 22 januari 2019 om 16:14di 22-01-2019 om 16:14

Peter Zulj gaf dinsdag zijn eerste persconferentie als speler van Anderlecht. Aan zelfvertrouwen en ambities geen gebrek bij de 25-jarige Oostenrijker, die overkwam van Rapid Wien.

Zulj kreeg tijdens de persbabbel de vraag of hij zichzelf als de beste speler van de Oostenrijkse competitie zag. De middenvelder antwoordde volmondig 'ja'. ''Ik weet niet hoeveel wedstrijden je uit de Oostenrijkse competitie hebt gezien, ik vermoed weinig, maar ik denk dat ik de beste was over het voorbije seizoen. Ik heb elk weekend mijn kwaliteiten getoond'', klonk het. Nu wil hij de uitblinker in de Jupiler Pro League worden. ''Ik ga daar alles aan dan en dan zullen we aan het einde van het seizoen wel zien.''

De zevenvoudig international van Oostenrijk zet met zijn 25 jaar pas op relatief late leeftijd de stap naar het buitenland. Volgens Zulj is hij nu veel stabieler in zijn prestaties. ''Toen ik jong was liet ik niet elk weekend mijn kwaliteiten zien. Maar in de laatste 2 à 3 seizoenen deed ik dat wel. Elke dag op training, als ook elke match. Nu waag ik de sprong in een andere land en ben ik heel blij om bij Anderlecht te zijn'', legde Zulj uit.

Lees ook: Verschueren over wintertransfers Anderlecht: ''Niet te veel verwachten''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws