Clement krijgt kritiek na Limburgse derby: Genk heeft dit niet nodig

Clement krijgt kritiek na Limburgse derby: "Genk heeft dit niet nodig"

21-01-2019 21:17
8

Tijdens de Limburgse derby ging trainer Philippe Clement meermaals over de rooie. Hij had het gemunt op scheidsrechters Lawrence Visser en Christophe Dierick en werd dan ook naar de tribunes gestuurd. Analist Stef Wijants vond het gedrag van Clement onaanvaardbaar.

De KBVB geeft Clement geen extra schorsing, maar bij Wijnants heeft hij geen goede indruk nagelaten. "Al van in het begin van de match oogde hij heel nerveus", zegt de analist bij Het Belang van Limburg.

"Hij had al heel vroeg ruzie met vierde ref Dierick. Achteraf verdedigde hij zich door te zeggen dat hij geen scheldwoorden had gebruikt. Dat doet niet ter zake. Zijn houding was fout", klinkt het.

Niet hulpvol
Volgens Wijnants helpt Clement zijn ploeg ook helemaal niet met dat gedrag. "Mijn boodschap is: herval niet in hetzelfde gedrag in een verder stadium, als het om de knikkers gaat. Genk heeft dit niet nodig."

"Trouwens, zijn kritiek op de kaartenlast van Genk was onterecht. Die waren alle vier verdiend. Misschien had hij wel een punt dat Trossard te vaak foutief het spelen werd belet. Maar verder kon ik me niet vinden in zijn uitleg", besluit Wijnants.