Geklaag van Club Brugge op ref stuit op onbegrip: Naast de kwestie

Geklaag van Club Brugge op ref stuit op onbegrip: "Naast de kwestie"

21-01-2019 11:29
41

Club Brugge heeft zijn start van het nieuwe jaar compleet gemist. Blauw-Zwart verloor in eigen huis van zwarte beest Charleroi. Na de wedstrijd werden het viriele spel van de Carolo's en de scheidsrechter op de korrel genomen. Onterecht volgens Peter Vandenbempt.

De radioman vindt niet Club Brugge veel reden heeft tot klagen. "Er werd achteraf geklaagd over de aanpak van Charleroi - die verdedigend was, een beetje viriel en met veel tijd winnen - en de scheidsrechter. Maar dat is toch een beetje naast de kwestie, vind ik", klinkt het bij Sporza.

Volgens Vandenbempt bezondigde Club zich zelf ook al aan de manier van spelen van Charleroi. "Club Brugge ging bijvoorbeeld in de Champions League in Dortmund ook massaal verdedigen en zwaaide zichzelf nadien veel lof toe voor dat ene punt."

Onterechte kritiek
Ook de kritiek op Alexandre Boucaut was onterecht, aldus Vandenbempt. "Voorts had rood voor Dennis gemoeten. Dan was er wat handspel van Angella, waarvoor Club een penalty wou. Maar dat was volgens mij vergelijkbaar met dat handspel van Vormer in de titelmatch op Standard. Dat is toen ook niet bestraft."

Lees ookExtra Time opent 2019, Club Brugge-speler mag het komen uitleggen