Mulder neemt Leko op de korrel: Je moet je beste voetballers erop zetten

Mulder neemt Leko op de korrel: "Je moet je beste voetballers erop zetten"

20-01-2019 18:17
13

Tegen Charleroi pakte Ivan Leko alweer uit met een 3-6-1 opstelling. Een keuze die niet voor punten heeft gezorgd. Het werd 0-1 tegen Charleroi. Achteraf had de coach het verkorven bij de analisten van Play Sports.

Jan Mulder begreep onder andere niet waarom Leko voor amper één spits koos. "Hij heeft niet door dat je zeker in zo’n thuismatchen op een natuurlijke manier moet voetballen, in plaats van uit te pakken met zo’n overhaalde systematische dingen. Denk toch gewoon volop aan de aanval. Zogezegd spelers die dan fysiek wel op punt staan. Neen, je moet je beste voetballers erop zetten", klonk het.

Leko greep wel in met de komst van Siebe Schrijvers, zag ook Mulder. "Een heel ander verhaal na de rust met de inbreng van Schrijvers. Zo kon er altijd één van de twee in de gevarenzone blijven, waardoor Club een pak gevaarlijk werd."

Volgens Mulder zat de mentaliteit ook niet goed bij de spelers van Club. "Ze hadden zoiets van: ‘we zien wel’. Tempoloos, zonder de intentie om druk te zetten. Ook dat mag Leko zich aanwrijven. Het was duidelijk dat hij vijf minuten voor de match niet tegen zijn spelers had gezegd die spelers van Charleroi vanaf minuut één tegen de muur te nagelen. Foute voorbereiding. Dan zag je Charleroi na een kwartier denken dat ze goed in de match zaten en zo konden ze groeien", zegt de Nederlander.