Grote fraudezaak in Kroatië, twee Club Brugge-spelers moeten getuigen

Grote fraudezaak in Kroatië, twee Club Brugge-spelers moeten getuigen

20-01-2019 11:15 Laatste update: 12:43
14

In Kroatië loopt er een groot onderzoek naar btw-fraude in de autohandel. Ook twee spelers van Club Brugge moeten komen getuigen. Ivan Tomecak en Matej Mitrovic zouden een auto hebben gekocht bij een malafide verkoper.

Beide spelers hebben een luxewagen gekocht bij twee Sloveense autohandelaars, die in totaal 86 wagens betrokken in hun zwendel. Het ging voornamelijk om de merken Mercedes, BMW, Audi en Porsche. De twee Slovenen boden de auto's aan voor opvallend lage prijzen. Ze betaalden dan ook geen btw of taksen op de wagens. Die werden ontweken door middel van valse documenten.

In totaal zijn er twaalf medewerkers gearresteerd, zo weet het Kroatische JutarnjiOok de klanten worden aan de tand gevoeld, maar hen wordt niets ten laste gelegd. Het gerecht gaat er namelijk vanuit dat geen van de kopers wisten wat er achter de schermen gebeurde. 

Tomecak reageerde zelf ook al bij de Kroatische pers. Hij is zich van geen kwaad bewust. "Ik lease mijn auto bij Euroleasing, ik betaal dat iedere maand af. Verder weet ik er ook niets over", zo geeft de verdediger van Club Brugge aan.