Mourinho: 'Geen makkelijk team om tegen te spelen, wel om te analyseren'

Mourinho: 'Geen makkelijk team om tegen te spelen, wel om te analyseren'

20-01-2019 09:00

Rio Ferdinand heeft forse kritiek geuit op Jorginho, de man waar Chelsea 57 miljoen euro voor heeft betaald. Chelsea-trainer Maurizio Sarri heeft zijn spel voor een groot deel afgestemd op Jorginho, maar daar ligt juist het grootste probleem.

Ferdinand wijst op het rendement van Jorginho. "Je kunt Jorginho aanspelen om in een bepaald tempo te spelen. Hij is iemand die het tempo bepaalt", zegt hij bij BeIN Sports. "Hoeveel assists heeft hij dit seizoen gegeven? Hij heeft ongeveer 2000 passes verstuurd, maar geen assists gegeven. Tegen de grotere teams wordt hij overlopen op het middenveld. Hij kan niet rennen, dus verdedigend voegt hij weinig toe. Ook aan de andere kant van het veld brengt hij niets."

Dan komt José Mourinho aan het woord. Volgens de Portugees is Chelsea eenvoudig te lezen. Hij was er twee keer werkzaam. "Ik zeg niet dat Chelsea makkelijk is om tegen te spelen, maar het is wel een team dat je makkelijk analyseert. Je analyseert Chelsea vrij eenvoudig. Je kent hun principes en hun fundamenten. Dat is allemaal erg goed."

Ook Mourinho ziet dat Chelsea voor een groot deel afhankelijk is van Jorginho. Jorginho afstoppen is Chelsea afstoppen. "Je brengt ze in de problemen en verstoort hun opbouw in de eerste fase. Als je hun linkerkant afsluit is het voor hen moeilijk. Arsenal heeft ze goed onder druk gezet."