Vanderhaeghe is niet te spreken over VAR: Je moet eerlijk blijven

Vanderhaeghe is niet te spreken over VAR: "Je moet eerlijk blijven"

19-01-2019 23:18
4

Yves Vanderhaeghe leed zaterdag met KV Kortrijk zijn eerste competitienederlaag. Na de wedstrijd was de trainer van KVK toch niet tevreden met de VAR en de beslissing van de scheidsrechter om Standard een penalty te geven.

 "We voelen ons een beetje gepakt", zegt hij bij Sporza. "In het begin krijg je te horen dat de VAR niet werkt en ik heb nooit een tegenbericht gekregen. Het is bepalend voor de match. Zonder VAR is er geen penalty."

Vanderhaeghe vond het ook geen strafschop. "Het is gewoon een duel, geen opzettelijk handspel. Er gaat ook heel veel tijd voorbij en plots, onder druk van Standard, wordt er toch beslist om de bal op de stip te leggen. Zo werkt het niet."

"Je moet eerlijk blijven en beslissen wat er moet beslist worden. Ik ben enorm ontgoocheld door die beïnvloeding van de scheidsrechter. Je merkt dat er in een match tegen een topclub toch anders beslist wordt. Dat is spijtig", klinkt het.

"Ik denk dat we hier een punt verdienden maar door een beslissing van derden werd het niets. Play-Off 1 halen wordt elke week moeilijker. Er is nu frustratie en dat kunnen we volgende week dan misschien gebruiken", besluit hij.

Lees ook: Kortrijk-voorzitter geeft 'geen commentaar' op scheids, Twitter-account wel