Lokeren wordt helemaal afgemaakt, Eupen laat geen spaander heel van Waaslanders

19-01-2019 21:50
5

Lokeren heeft alweer een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij Eupen ging het pijnlijk onderuit. Het werd maar liefst 4-1.

Lokeren moest absoluut zien te winnen in de strijd tegen degradatie. Eupen leek daarvoor de geschikte kandidaat, maar de Panda's gaven zich niet zomaar gewonnen. In tegendeel. Eupen begon fiks aan de partij en werd ook beloond met een snelle 1-0 voorsprong via Mamadou Fall.

Lokeren kwam er absoluut niet aan te pas en bereikte doelman Hendrik Van Crombrugge dan ook amper tot niet. Enkel Knowledge Musona kon bijna scoren. Wel naar de zin van Eupen, dat zo net voor rust ook nog tot een 2-0 voorsprong kwam. Yuta Toyokawa was de doelpuntenmaker van dienst.

Ook na de pauze kwam er geen beterschap aan voor Lokeren. De beste kansen bleven voor Eupen, de doelpunten ook. Op het uur werd het 3-0 via Siebe Blondelle. Lokeren was eraan voor de moeite.

De Waaslanders gaven de moed op, Eupen profiteerde maximaal. Enkele minuten later stond het 4-0, alweer via Blondelle. De Waaslanders kwamen uiteindelijk nog met een eerredder, maar kon verlies niet meer voorkomen. Het werd 4-1.