Genk-fans zijn razend op STVV: 'Kinderen getraumatiseerd, een laffe daad'

Genk-fans zijn razend op STVV: 'Kinderen getraumatiseerd, een laffe daad'

19-01-2019 21:01
42

KRC Genk en STVV zorgden vrijdag voor een aangename Limburgse derby. Het werd 2-3 in het voordeel van Genk na een bijzonder spannende wedstrijd. Achteraf liep het echter fout af.

Zo zouden achteraf hooligans de supportersbus van Genk hebben aangevallen. Bij Genk reageert men bijzonder kwaad. "Het is een laffe daad van STVV. Het is niet zo dat ze in confrontatie gegaan zijn met de harde kern van Genk, die zaten nog in het stadion", stelt Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersfederatie OSV in Het Nieuwsblad.

"Ze hebben zich gericht op bussen met sfeergroepen, vol gezinnen met kinderen. Er zijn kinderen die aan de kant van het raam zaten waar vanalles naar binnen is gegooid. Zij zijn getraumatiseerd. Ouders zullen alles in het werk moeten stellen om hun kind nog ooit mee naar het voetbal te krijgen", zegt hij.

Politie
Volgens hem hebben de ordediensten de supporters van Genk ook in de steek gelaten. "De politie heeft alles zomaar laten gebeuren. Er waren nochtans genoeg manschappen aanwezig. Ik wijs met de vinger naar de politie en de burgemeester van Sint-Truiden."

"Zij waren daadwerkelijk op de hoogte maar hebben niets gedaan. Ze wisten dat er verschillende Nederlanders met bussen ter plaatse waren, die niet naar de match zijn geweest. Toch hebben ze niet ingegrepen", geeft Claessens aan.