Invaller 'VAR' en 'spits' Luyindama helpen Standard aan drie punten tegen Kortrijk

19-01-2019 19:52 Laatste update: 20:07
6

Standard is aan het nieuwe jaar begonnen met een zege. Thuis tegen KV Kortrijk zag het er lang slecht uit, maar na ingrijpen van de VAR en een doelpunt in de blessuretijd van Christian Luyindama wonnen de Rouches met 2-1 van KV Kortrijk.

Standard begon gezwind aan de partij. Het drukte Kortrijk met de rug tegen de muur. KV Kortrijk had het in Luik meer dan lastig, maar na 36 minuten kwam het tegen de verhoudingen op 0-1. Chevalier versloeg met een lage schuiver Ochoa. Vlak voor de pauze tikte Mpoku de bal aan de andere kant tegen de touwen, maar hij stond buitenspel, waardoor de gelijkmaker op zich liet wachten.

Tien minuten na de rust had Ouali de 0-2 aan de voet, maar in extremis werd de Kortrijk-spits toch nog teruggehaald. Dat zou Kortrijk zuur opbreken. Pas in de 51e minuut werkte het systeem met de VAR. In de eerste helft was er nog geen verbinding tussen de man in het busje en scheidsrechter Lambrechts. Iets na het uur greep de VAR in. Mboyo kreeg de bal al dan niet bewust tegen zijn hand. De VAR tipte Lambrechts en na het zelf bekijken van de beelden wees de ref naar de stip. Emond bleef kalm en scoorde de gelijkmaker.

In de slotfase ging Standard nog op zoek naar de winnende goal. Die kwam er ook. De gok van Preud'homme om Luyindama in de spits te zetten, wierp zijn vruchten af. In de blessuretijd tikte de verdediger de 2-1 eindstand op het bord.