Hazard verpest het debuut van Bosz, Raman kroonde zich tot matchwinnaar

19-01-2019 17:30 Laatste update: 17:56

Peter Bosz is begonnen met een nederlaag bij Bayer Leverkusen. De wedstrijd tegen nummer drie Borussia Mönchengladbach met Thorgan Hazard in de basis werd voor eigen publiek verloren: 0-1.

Leverkusen - Gladbach 0-1
Bosz had zich zijn rentree in de Bundesliga waarschijnlijk anders voorgesteld, al kreeg hij met Gladbach gelijk een zware tegenstander voor zijn kiezen. De ploeg van Bosz kreeg in het eerste half uur de beste mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Gladbach deed dat aan de andere kant na ruim een half uur wel. Alassane Plea kreeg de bal in het strafschopgebied goed mee en passeerde Lukas Hradecky met een schot in de verre hoek: 0-1.

Het offensief van Leverkusen in de tweede helft kreeg pas een kwartier na rust vorm. Eerst redde Gladbach-doelman Yann Sommer prachtig op een schot van Kai Haverts en even later schoot Karim Bellarabi op de paal. Ook Kevin Volland kreeg een kans op de gelijkmaker. Een punt was Bosz in zijn eerste wedstrijd niet gegund, waardoor Leverkusen op de tiende plaats blijft staan in Duitsland.

Frankfurt - Freiburg 3-1
Eintracht Frankfurt blijft op volle kracht draaien. Zaterdag was SC Freiburg een maatje te klein voor de nummer vijf van de Bundesliga: 3-1. Alle goals werden voor de rust gemaakt. Na iets meer dan een half uur was Hallér trefzeker, waarna Ante Rebic er 2-0 van maakte.

De voorsprong werd voor de koffiepauze nóg groter dankzij Luka Jovic. Willems mocht in de tweede helft invallen en leek te scoren, maar zijn prachtige goal (hij scoorde vanaf 25 meter), werd afgekeurd omdat er daarvoor een overtreding werd gemaakt. Voor de afgekeurde goal van Willems was Freiburg dankzij Nils Petersen op 3-1 gekomen. De Guzman bleef de hele wedstrijd op de bank.

Hannover - Werder Bremen 0-1
Op bezoek bij degradatiekandidaat Hannover '96 werd een nipte 0-1 zege geboekt door Werder. Milot Rashica maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller uit Kosovo stond op de juiste plek om een rebound binnen te werken, na een prachtig hakje van Hallér.

Werder had het lang lastig tegen Hannover, dat tot de laatste minuut knokte voor een punt. De mogelijkheden op meer waren er, maar Werder sleepte de drie punten uit het vuur. Werder klimt van plek elf naar plek acht.

Augsburg - Dusseldorf 1-2
Benito Raman had zaterdag twee keer reden om te vieren. Hij scoorde de winnende treffer en mocht dus drie punten mee nemen. Marvin Ducksch had de bezoekers in de 45e minuut op voorsprong gezet. Na 64 minuten maakte Jonathan Schmid gelijk. Uiteindelijk werd Raman in de voorlaatste minuut de matchwinnaar.