Trossard gaat Stijnen achterna: Een beetje plagen mag toch, niet?

Trossard gaat Stijnen achterna: "Een beetje plagen mag toch, niet?"

19-01-2019 09:08 Laatste update: 10:23
15

De derby van Limburg was vrijdagavond een prooi voor Racing Genk, dat met 2-3 zegevierde op het veld van Sint-Truiden. Een driepunter in de burenstrijd is altijd speciaal en smaakt net iets zoeter. Leandro Trossard wilde STVV na afloop dan ook even plagen.

Trossard wilde een Genkse vlag gaan planten op de middenstip. De stewards waren niet echt opgezet met zijn plan. Trossard, die de 2-2 voor zijn rekening nam, zag echter geen kwaad in zijn actie. "Ach, een beetje plagen mag toch, niet?", zei de flanksper na afloop tegenover Het Laatste Nieuws.

De vreugde was dan ook groot bij Trossard. "Wat een weerbaarheid in dit team. Voor rust vonden we onze draai niet, maar we zijn altijd in onze kansen blijven geloven. Ook nadat we twee keer op achterstand kwamen. Dat is onze sterkte dit seizoen, we geven nooit op. We blijven combineren, kansen creëren en mooie doelpunten maken."

Stijnen tegen Cercle Brugge
Overigens ging Trossard met zijn actie Stijn Stijnen achterna. De toenmalige doelman van Club Brugge ging na een 1-3 derbyzege op Cercle Brugge fanatiek met twee vlaggen met daarop het logo van de stad zwaaien. Stijnen plantte vervolgens een vlag op de middenstip. Destijds was de mascotte van Cercle niet blij met de actie en verwijderde de vlag onmiddellijk.

Bekijk hier de actie van Trossard