Verhaeghe zit bij Club Brugge met de handen in het haar: “Wat wil je dat ik doe?”

Verhaeghe zit bij Club Brugge met de handen in het haar: “Wat wil je dat ik doe?”

19-01-2019 07:16 Laatste update: 07:23
40

Het Jan Breydelstadion heeft al een tijdje zijn beste tijd gehad. Bij Club Brugge willen ze dan ook naar een nieuw stadion, maar eenvoudig is dat niet. In Het Laatste Nieuws laat Bart Verhaeghe zich uit over het stadiondossier van Club Brugge.

De voorzitter van Club Brugge wijst naar de Belgische politiek. "Drie burgemeesters en vier Vlaamse regeringen zijn intussen gepasseerd. Ik hoop dat het er staat voor ik doodga - allez, ja...", klinkt het uit de mond van Verhaeghe.

"Wat wil je dat ik doe?", vraagt Verhaeghe zich hardop af. "De staat wil al vijftien jaar een nieuwe, moderne gevangenis in Haren, en is nu wéér teruggefloten door de Raad van State ..."

"Maar 't is aan het kantelen - men begint stilaan door te hebben dat het recht van elk individu om in te gaan tegen het algemeen belang veelal misbruikt wordt - ze kunnen je kosteloos koeioneren. Als ik met de mensen van Dortmund en Atlético Madrid aan tafel zit, snappen zij niet dat één iemand een stadion kan tegenhouden - 'Onze rechtsgang staat zoiets niet toe', klinkt het dan."