KRC Genk komt tweemaal achter, maar zet scheve situatie recht

18-01-2019 22:32 Laatste update: 23:26
23

KRC Genk heeft met 2-3 van Sint-Truiden gewonnen. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong maar de Limburgse leider ging alsnog met de zege lopen.

Al meteen kwam Sint-Truiden op voorsprong. Botaka scoorde al na een paar minuten spelen. KRC Genk vond vervolgens moeilijk de weg naar doel, maar komt nog wel op gelijke hoogte voor rust. Topschutter Samatta maakte koeltjes de 1-1 na een halfuur spelen.

Na rust begon het spektakel pas echt. Yohan Boli schoot een vrije trap onder de muur tegen de netten. STVV stond weer op voorsprong. Niet veel later was het echter alweer gelijk. Leandro Trossard scoorde via de binnenkant van de paal. Vervolgens schoot Samatta op de lat, maar de voorsprong kwam er niet veel later toch.

Ndongala was het eindstation van een mooi uitgespeelde aanval. Coach Philippe Clement ging fel tekeer en werd naar de tribune verwezen. De eindstand bleef bij 2-3 in het voordeel van KRC Genk.