Trebel: In de toekomst zal mijn relatie met Vanhaezebrouck zich zeker herstellen

Trebel: "In de toekomst zal mijn relatie met Vanhaezebrouck zich zeker herstellen"

18-01-2019 19:45 Laatste update: 19:50
2

Voor Adrien Trebel begon de samenwerking met Fred Rutten met een valse noot. De Fransman leek weer fit om ertegenaan te gaan, maar moest de laatste dagen weer toekijken met een letsel. Dat hield hem ook onder Hein Vanhaezebrouck lange tijd aan de kant.

Mede omdat Trebel, een sterkhouder bij RSC Anderlecht, zo lang afwezig was, moest Vanhaezebrouck uiteindelijk het gelag betalen. Trebel komt nog eens terug op dat ontslag. "We waren allemaal ontgoocheld", spreekt de linkspoot voor de hele spelersgroep in Het Nieuwsblad. "Het is makkelijker om een coach te ontslaan dan 25 spelers. De directie dacht dat we op het einde van een cyclus ­zaten met Hein en wilde vernieuwen."

"Maar ik had een goeie relatie met hem en in de toekomst zal die relatie zich zeker herstellen. Nu had ik nog geen contact met Vanhaezebrouck omdat het voor hem en zijn familie moeilijke momenten zijn. Dat komt nog wel", kan Vanhaezebrouck zich snel aan een telefoontje verwachten.

Niet tactisch gefaald
Volgens sommige waarnemers paste de tacticus Vanhaezebrouck niet bij de spelersgroep van Anderlecht. Was zijn spelwijze te hoog gegrepen? "Neen, het was niet te complex", weerlegt Trebel. "Het was veeleisend met die driemansdefensie, maar we hadden er hard op getraind en de ploeg was er helemaal op afgesteld. Alleen hadden we soms mindere periodes. Dan pakten we te veel vermijdbare goals. Dat moet er nu gewoon uit."

No Poll