Anderlecht blijft zich engageren: Heel mooi project dat onze volle steun krijgt

Anderlecht blijft zich engageren: "Heel mooi project dat onze volle steun krijgt"

Gepubliceerd: vrijdag 18 januari 2019 om 18:56vr 18-01-2019 om 18:56

De Gouden Schoen 2018 vatte het dramatische jaar van RSC Anderlecht perfect samen. De trotse recordkampioen leverde geen enkele speler af in de top-tien. Toch was Marc Coucke nog tevreden na het Gala, weliswaar om een totaal andere reden. De Gouden Schoen voor de vrouwen, daar draait het om.

De opmars van het vrouwenvoetbal ligt de voorzitter van Anderlecht namelijk nauw aan het hart. "Je merkt het ook hier, de Gouden Schoen voor de vrouwen is niet meer het fait divers van het Gala. De mensen kennen op voorhand al de favorieten en wie er in het buitenland speelt. De evolutie is dus heel goed, maar daarmee zijn we er nog niet", reageert Coucke bij sportbeat.be.

De zakenman heeft nog wat ideeën om die positieve lijn door te trekken. "Er moeten in de eerste klasse van het vrouwenvoetbal echt nog een paar goede ploegen bijkomen. Er zijn er momenteel nog veel te weining en het verschil tussen de top vier en de rest is nog iets te groot. Dus ik hoop echt dat alle ploegen van de Pro League op termijn een professionele damesploeg hebben", aldus de Anderlecht-baas.

Daar zal Coucke zich natuurlijk ook zelf voor inzetten. "Bij Anderlecht beginnen we daar ook nu al in de jeugd aan te werken om meer en meer meisjes te betrekken. De Gouden Schoen voor de vrouwen is dus een heel mooi project die de volle steun krijgt van RSC Anderlecht", besluit hij.

Poll

Zou elke ploeg uit Eerste Klasse A ook een vrouwenploeg op het hoogste niveau moeten hebben?

(84 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws