Thorup vreest niet voor verrassingen van Rutten: Lig er niet wakker van

Thorup vreest niet voor verrassingen van Rutten: "Lig er niet wakker van"

18-01-2019 15:03

KAA Gent neemt het zondag op tegen RSC Anderlecht. Een 'nieuw' Anderlecht, met Fred Rutten als trainer. Dat kan dus ook voor veranderingen en verrassingen gaan zorgen. Maar Gent-trainer Jess Thorup laat zich niet uit zijn lood slaan.

"Verrassingen? Ik denk dat elke coach hetzelfde wil: zijn stempel drukken op een ploeg. Dat is normaal", citeert Het Nieuwsblad de trainer. "Of dat het spelsysteem betreft of tot uiting komt in de spelerskeuze, daar lig ik niet wakker van. We zijn voorbereid om tegenstanders in diverse bezettingen te bekampen. We kunnen ook aanpassen tijdens een duel"

Thorup leeft vol vertrouwen naar het duel toe, maar zal het wel zonder de geschorste Sigur Rosted moeten doen. "Rosted en Bronn deden het de voorbije maanden prima samen. Hun samenwerking verloopt uitstekend", zegt Thorup.

"Iedereen spreekt over de doelpunten die ze scoren maar ik kijk vooral naar hun defensieve prestaties en die waren ronduit uitstekend. Jammer dat Sigurd zondag geschorst is maar zijn vervanger krijgt nu de kans om zich te bewijzen", geeft hij aan. Zijn vervanger wordt hoogstwaarschijnlijk Igor Plastun.