'Na debuut bij Club Brugge mag jong talent nu ook dromen van toptransfer'

'Na debuut bij Club Brugge mag jong talent nu ook dromen van toptransfer'

18-01-2019 14:02
4

Ivan Leko gaf dit seizoen enkele jonkies een kans bij Club Brugge. Eén van die jonkies is Loïs Openda. Scoren kon hij nog niet, maar hij liet wel een veelbelovende indruk achter. Dat is ook buitenlandse clubs niet ontgaan.

Op zijn eerste doelpunt is het nog wachten, maar Openda kan toch al een mooie transfer realiseren. Corriere dello Sport geeft namelijk aan dat AS Roma de achttienjarige spits op het verlanglijstje heeft gezet.

Het wil geen absolute topbedragen uitgeven deze winter, maar zou wel al denken aan versterkingen voor volgende zomer. De sportieve baas Monchi kent de Belgische markt goed en zou volgens Il Messaggero na het seizoen willen polsen bij Club Brugge. De komende maanden zet AS Roma dan ook enkele scouts in om Openda en enkele andere Belgische targets te volgen.

Club Brugge verwacht veel van Openda en wil hem dan ook niet zomaar laten gaan. Hij heeft nog een contract tot medio 2022 bij de landskampioen. Dit seizoen kwam hij vijftien keer uit voor Blauw-Zwart. Daarin was hij goed voor één assist.